Позовите: 063/7217555 | Мејл: sahklubkralj@gmail.com

Школа шаха - Београд

Светосавски турнир

Поводом великог празника Светог Саве, ”Светосавско звонце”, шаховски клуб ”Краљ” и Градска општина Палилула организовали су ”Светосавски турнир у убрзаном шаху”, за ученике основних школа са општине Палилула. Турнир је одржан у Установи кулутуре Палилула, у суботу, 1. фебруара са почетком у 10 часова.

На турниру је учествовало преко 80 играча из 20 основних шкоола Београда, који су били подељени у 10 група. Турнир се играо на темпо од 15 минута а укупно је било 5 кола.

Турнир је свечано отворио, повлачењем првог потеза председник ГО Палилула, Стојан Николић који се захвалио учесницима који су се одазвали у оволиком броју по тако лошем времену.

Затим се учесницима турнира обратила Марија Лукић, главни судија турнира, која је децу упознала са судијама групе уз објашњења правила по којима се игра и уз жељу да најбољи победе.

Димитрије Стикић из Светосавског звонца нагласио је да је Светосавско звонце од Светосавског броја (1/2014.) покренуло нову рубрику која ће се бавити овом племенитом, витешком игром. У рубрици ”Шах за све” поред занимљивих текстова о шаху, биће постављани у шаховски задаци, а онима који буду успешни у решавању шаховских проблема следе награде.

 

Листа 1 2 3 4 5 Табела
Група до 8 година

У групи девојчица до 8 година одличном игром убедљиво прво место освојила је Тара Величковић, док је код дечака треће место заузео Новак Ђорђевић, друго Вељко Љубојевић, а прво Стефан Марковић.

Листа 1 2 3 4 5 Табела
Група до 10 година

У групи девојчица до 10 година победила је Марија Ђурђевић док је другопласирана Уна Векић. Код дечака у јакој конкуренцији победио је са максималним броје поена Ненад Маслић, друго место освојио је Видан Цветић док је треће место припало Аранђелу Јовичић и Василију Ерић због истих додатних критеријума.

Листа 1 2 3 4 5 Табела
Група до 12 година

У групи девојчица до 12 година победиле су сестре близнакиње и то Ђурђа освојивши првом место и Милена Милинковић освојивши друго место. Код дечака пласман је био неизвестан до самог краја, тако да су прва три места поделили играчи са 4 осовојена поена. Међутим по додатним критеријумима Ђорђе Станисављевић осваја треће место због слабијег бухолца, друго место осваја Борисав Мармут због бољег бухолца а прво место припада Давиду Јовановићу због победе у међусобном сусрету.

Листа 1 2 3 4 5 Табела
Група до 14 година

У групи девојчица до 14 година победила је Невена Ђорђевић (2004. годиште), друго место освојила је Кристина Тодоровић (2003. годиште) које су се због искуства и јаче конкуренције пријавиле у старију групу, а треће место заузела је Ана Влаховић. Код дечака на првом месту била је деоба са 4,5 поена, међусобни дуел завршен је ремијем тако да су победника одлучивале партије које су се играле на нижим столовима. Коначан пласман је следећи, прво место освојио је Милош Крстић, друго место Балша Граовац Видак, треће место Алекса Петровић.

Листа 1 2 3 4 5 Табела
Група до 16 година

Код девојчица до 16 година победила је Сара Марковић, док је код дечака пласман следећи: прво место овојио је Братислав Филиповић, друго место Ненад Алексић и треће место Ненад Томић.

[nggallery id=108]

Have any Question or Comment?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *