Позовите: 063/7217555 | Мејл: sahklubkralj@gmail.com

Школа шаха - Београд

Категорни за IV и III категорију

Шаховски клуб „Краљ“ организује 25. и 26.01.2014. године категорни турнир за освајање IV и III категорије. На турниру могу играти сви заинтересовани учесници који немају категорију за освајање IV категорије, и који имају IV категорију за освајање III категорије. Турнир се игра у шаховском клубу Видиковац (ул. Видиковачки венац 79, спрат продавнице Орашац).

Категорни турнир ванкатегорника играло је 21-дан такмичар, од којих је првих шесторо освајило IV категорију. После првог дана на турниру водили су Јован Татић и Тара Величковић са освојених 3 поена. Медјутим, на крају турнира, после одиграних 7 кола, победио је Стефан Вељковић са 6,5 поена. Друго место са освојених одличних 6 поена освојила је Тара Величковић, док је треће место са 5 поена заузео Марко Милић. Категорију, одличном игром освојили су још и Василије Пантелић и Лука Леко деобом IV и V места са 4,5 поена као и Андријана Зековић са освојена 4 поена али и најбољим додатним критеријумима.

Категорни турнир IV категорника за освајање III категорије игрло је 14 играча од којих је првих четворо освојило III категорију. После 3 кола и првог дана, на турниру су водили Јован Крсмановић са освојена 3 поена, а одмах до њега је и Никола Спасић са 2,5 освојена поена. На крају турнира, после одиграних 7 кола, прво место заслужено освојио је Душан Ранитовић са освојених 6 поена, друго место Андреј Шкорић са освојених 5 поена, док су треће и четврто место са 4,5 поена поделили Никола Спасић и Ђорђе Грбић који су овом приликом такодје освојили III категорију.

Честитамо свим учесницима на фер и коректној борби!

Срећно у наставку такмичења!

Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
za IV
Lista 1 2 3 4 5 6 7 Tabela
za III

 

Следе фотографије са турнира:

[nggallery id=107]

Have any Question or Comment?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *