Позовите: 063/7217555 | Мејл: sahklubkralj@gmail.com

Школа шаха - Београд

Категорни за IV и III категорију

Шаховски клуб Видиковац у сарадњи са шаховским клубом Краљ организује 09. и 10.01.2013. године категорни турнир за освајање IV и III категорије. На турниру могу играти сви заинтересовани учесници који немају категорију за освајање IV категорије, и који имају IV категорију за освајање III категорије. Турнир се игра у шаховском клубу Видиковац (ул. Видиковачки венац 79, спрат продавнице Орашац). Игра се 7 кола по швајцарском систему уз записивање потеза.

На турниру за освајање IV категорије учествује 11 играча, и категорију осваја првих троје. Док се за турнир IV категорника пријавило 17 учесника и категорију осваја првих петоро.

Пуно среће и одличну игру желе Вам оба клуба!

Пријављени учесници и резутати по колима

Листа 1 2 3 4 5 6 7 Табела
за IV категорију
Листа 1 2 3 4 5 6 7 Табела
за III категорију

 

На турниру ванкатегорника убедљиво са 7 победа из 7 партија прво место освојио је Алекса Петровић, друго место са 6 поена освојио је Никола Милорадовић док је треће место са освојених 6 поена освојио Никола Лазаревић, а то су уједно и освајачи категорије. Остали су се борили до самог краја и били уједначени. Последња 4 места поделили су ичесници са 2 освојена поена.

Турнир за освајање III категорије био је узбудљив до самог краја. Убедљиво је победио Иван Стојиљковић (Краљ) са максималним бројем поена, друго место освојио је Мирослав Славић (Краљ) , треће место припало је Дијани Добричић иако су прва 4 критеријума код деобе места била једнака, пети критеријум је одлучио. Категорију су још освојили и Лазар Цветковић (Краљ) који је одлично одиграо турнир и пријатно изненадио све присутне као и Бобан Петковић (Видиковац).

Освајачима III категорије желимо пуно успеха на предстојећем турниру за освајање II категорије!

[nggallery id=22]