Позовите: 063/7217555 | Мејл: sahklubkralj@gmail.com

Школа шаха - Београд

Категорни за II, I и МК

У просторијама клуба ШК Видиковац одржан је низ категорних турнира. Укупно је учествовало 33 играча.

На турниру за освајање II категорије учествовало је 13 играча а најбољи после 9 кола био је Милош Пантић из Шапца са максималним бројем поена који је побегао другопларираном Душану Грујину (Видиковац) 1,5 поен, треће место заузео је Душан Савичић (Краљ) са освојених 6 поена и тиме пошао стопама свог старијег брата. На турниру укупно је играно 54 партије и од тога су бели победили 23 пута, црни 20 пута а 11 партија је завршено ремијем. Турнир је био борбен до самог краја, а за треће место је последње коло одлучивало.

Турнир за освајање I категорије играо се по бергеровом систему (свако са сваким) јер је укупно било 10 учесника. Победио је Саша Тодоровић (Економист Ниш) са 6,5 поена док је од другог до четвртог места била деоба са 5,5 поена али по додатним критеријумима друго место припало је Марку Мићовић (Краљ) због победе у последњем колу, треће место припало је Игору Јоловић (Краљ) док је на четвртом завршио Милош Крстић.

Турнир за освајање титуле мајсторског кандидата (по први пут у нашој организацији) играо се такође по бергеровом систему (10 веома јаких играча). Борба је била до самог краја, максимално се трошило време, партије су биле јако квалитетне, знање и стрпљење на завидном нивоу, а све се одлучивало ипак на крају. Прво место заузела је Адела Великић са 6,5 поена и заслужено освојила титулу мушког мајсторског кандидата, друго место иако са истим бројем поена припало је Милошу Станимировићу уз нешто слабије додатне критеријуме, док је треће место освојио млади Балша Граовац Видак.

Све честитке освајачима медаља, категорија, титула, као и свим учесницима на показаном знању, понашању и дружењу.

Уз жељу да се видимо и следећи пут…
Марија Лукић

  Листа 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Табела
за II категорију

Коначна табела на турниру за освајање I категорије >>>

Коначна табела на турниру за освајање МК титуле >>>

[nggallery id=23]