Позовите: 063/7217555 | Мејл: sahklubkralj@gmail.com

Школа шаха - Београд

Новогодишњи турнир

Новогодишњи турнир шаховског клуба Видиковац и шаховског клуба Краљ одржан је за викенд 22. и 23.12.2012. године. Темпо игре био је 15 минута а играло се 5 кола у три различите старосне групе. Учествовало је укупно 52 играча оба клуба.

Првог дана играли су V разред и старији, било је 4 прво категорника, 7 друго категорника, 1 треће категорник и 5 четврто категорника. Такмичари су били фер и коректни па су самим тим најбољи и победили. Посебно треба истаћи младог Михаила Савића који је освојио медаљу међу много старијима и искуснијим колегама, и наравно честитати Филипу и Дарку на заслузеним победама и одлично одиграном турниру.

Другог дана турнира играли су млађи уцесници. У групи од I до IV разреда, са максималним бројем поена победио је Ђорђе Станисављевић, друго место иако знатно млађа освојила је Невена Ђорђевић док је треће место, иако је била деоба, припало Кристини Тодоровић због јачих додатних критеријума. Најмлађи су се борили до самог краја, понашали као одрасли и поштовали већ прописана правила. Захваљујемо им се на учешћу али и игрању првог турнира самостално и без подршке родитеља. Тиме су показали да су сви победници без обзира на пласман. Ипак, са максималним бројем поена победио је Урош Јеремић, друго место освојио је Ђорђе Грбић док је трећи по додатним критеријумима био Лука Леко.

Турнир је протекао у најбољем реду, плакања није било, а сваки учесник награђен је качкетом клуба и деда мразићем…

Срећно, уз жељу да тако наставите у 2013. години
Ваш шаховски клуб Краљ

[nggallery id=7]