Позовите: 063/7217555 | Мејл: sahklubkralj@gmail.com

Школа шаха - Београд

Новогодишњи турнир

Овогодишњи новогодишњи турнир забележен је огромном конкуренцијом као и бројем пријављених. Број места је био ограничен па се десило да за неке учеснике није било места, неки су се разболели па им желимо брз опоравак док неки нису били у могућности да играју. Турнир је одигран у две групе. Прва група је предвођена ФМ Димић Павлом, актуелним омладинским шампионом света за слепе и слабовиде, затим I и II категорницима, док су у другој групи играли играчи са III, IV категоријом али и ванкатегорници који су се такмичили у засебној конкуренцији. Турнир је трајао више него очекивано јер је борба у сваком колу била до последњег тренутка тј пада заставице.

После 5 кола у првој, односно јачој групи одиграно је 60 партија и од тога бели су победили 28 пута, црни 24, док је само 8 патија завршено ремијем. Према коначној табели прво и друго место са 4,5 поена поделили Павле Димић (бољи додатни критеријуми) и Александар Миленковић док је треће место освојио Милош Станимировић са освојена 4 поена. У женској конкуренцији прво место освојила је Анастасија Панић, друга је Ивана Николић док је одлично треће место заузела Марија Тодоровић.

У другој групи, где је одиграно 75 партија, 45 је завршено победом белих, 33 партије победом црних и САМО 1 РЕМИ! Свака част, на борбености и самој игри свим играчима. Прво место са 4,5 поена заузео је Филип Марковић, док су друго и треће место девојчице и то Кристина Тодоровић и Сара Пауновић. У групи ванкатегорника победио је Лука Маринковић, друго место освојио је Василије Вучковић, треће место припало је Сташи Станић.

Победници су награђени медаљама, дипломама и књигама, док су четвртопласирани добили поклон привезак са амблемом клуба као утешну награду.

Коначна листа:

[nggallery id=4]