Позовите: 063/7217555 | Мејл: sahklubkralj@gmail.com

Школа шаха - Београд

Летње припреме

Спортске припреме Шаховског Клуба Видиковац одржане су по 13. пут у периоду од 22-29.07.2012. године у спортском центру Чардак у Делиблатској Пешчари. Незаборавно дружење и сјајна атмосфера обележиле су и ове припреме. Као и сваке године, одиграни су категорни турнири за IV, III и II категорију, турнир са учесницима који имају I и II категорију, цугер турнир, такмичење у решавању шаховских проблема као и турнир у атомцу. Сваки дан су била предавања за учеснике кампа, а специјални предавач био је Интернационални мајстор Слободан Мирковић који је поред предавања одржао и хендикеп меч са свим учесницима кампа.

Поред многобројних активности које су свакодневно имали (кошарка, фудбал, стони тенис…), шахисти су такође имали прилику и да тренирају теквондо са члановима Теквондо Клуба Видиковац, који су несебично поделили своја знања, а шахисти су их заузврат учили да играју шах. Мора се поменути и кошаркашка утакмица која је одржана између екипе шахиста и екипе теквондиста, где су шахисти убедљиво славили, иако се на почетку чинило да су слабији будући да су нижи од теквондиста, међутим они су се показали као веома сложна екипа достојна победе.

На кампу су се заједничким активностима, поред Текводно Клуба Видиковац, прикључили и Зрењанински Карате Клуб, као и спортисти Спортског клуба за децу и омладину са посебним потребама „Хенди спорт“ из Зрењанина.

Заједно са свим учесницима кампа одржана су различита такмичења и дружења (игре без граница, маскенбал, мешовити тренинг текводниста и каратиста, дружење уз лубеницу, журка…), која су укључивала и спортисте са сметњама у развоју. Заједничке активности које су се спроводиле током кампа, брзо су створиле осећаје заједништва, припадности, толеранције и равноправности.

Последње вече је одржано проглашење победника. Најуспешнији су освојили медаље и категорије, а сви су добили захвалнице за учешће на овогодишњем кампу. Марко Митровић је добио специјалну награду, будући да је по десети пут учествовао на припремама Шаховског Клуба Видиковац. Марија Лукић је уручила поклон Интернационалном мајстору Слободану Мирковићу коме је тај дан био рођендан, а и наравно у знак захвалности што је својим присуством увеличао ове шаховске припреме.

Свима хвала на учешћу и видимо се опет на следећим припремама!

Kоначне табеле:

Турнир за IV категорију >>>
Турнир за III категорију >>>
Турнир за II категорију >>>
Турнир са I и II категоријом >>>
Цугер турнир >>>
Атомац турнир >>>

Решавање шаховских проблема – ванкатегорници

I место – Буртановић Никола
II место – Јеремић Урош
III место – Муњеш Соња

Решавање шаховских проблема – шахисти са категоријом

I место – Бранков Кристина
II место – Граовац Видак Балша
III место – Канкараш Андрија

[nggallery id=20]